Nieuwsbrief najaar 2017

Tijd voor de nieuwsbrief najaar 2017. Tijd vliegt.
Vorig jaar zaten we vlak voor de opening van het winkelpand aan de Voorstraat 81, in de binnenstad. Op dit moment bereiden we een nieuwe verhuizing, naar onze derde locatie, aan de Houttuinlaan 4, in Woerden.

En zo zijn er allerlei ontwikkelingen geweest het afgelopen jaar.
De studenten van het voormalig ID College, inmiddels Rijnland College, hebben ons geholpen met de inrichting. Stagiaires marketing en communicatie hebben bijgedragen aan flyers, websites, content voor social media, vlogjes etc.

Momenteel lopen er kandidaten van ons in een procedure voor office manager bij een klant in Amsterdam. We hebben kandidaten voorgedragen voor de functie van account manager bij een Woerdens bedrijf en deze week ontvingen we een aanvraag voor een onderwijs-functie.

De verkoop van strippenkaarten voor zowel particulier als zakelijke klanten stijgt. Dat mag nog beter en meer, daar ligt de komende periode dan ook de focus. Hierbij willen we niet alleen loopbaanontwikkeling en bemiddeling aanbieden, maar ook teamtrainingen of verschillende trainingen naast elkaar, zodat er een programma ontstaat, waarbinnen werknemers zich kunnen ontwikkelen. Volop plannen, die verder ontwikkeld worden in ons nieuwe kantoor.

We zijn aan het bouwen! Laagdrempelige, bereikbare trainingen voor iedereen, werkzoekend, of in een baan. Op alle mogelijke tijdstippen van de dag, dus ook in de avond! Het komend jaar, 2018, staat in het teken van door ontwikkelen en uitbouwen. Daarna gaan we het land in!

Wij helpen mensen aan werk!
Dat is wat we doen. Werk wat past bij je loopbaan, levensfase, waarden en denkbeelden. We schuiven niet met cv’s, komen niet met de onbereikbare functies, maar we werken gericht aan jouw toekomst.

Interesse? Loop nu nog binnen in het station, en straks op Houttuinlaan nummer 4, eerste verdieping. De koffie of thee staat klaar!

Veel plezier en deel onze nieuwsbrief najaar 2017, vooral met mensen, waarvan jij denkt of weet, dat die er baat bij hebben.

Voor nu: alle focus gericht op ontwikkelen!

Klik hier–>voor de nieuwsbrief najaar 2017

Roefeldagen en ontwikkel je talent!

Ik had er nog nooit van gehoord, maar mijn goede vriend Harold van Aart, directeur bij The AdminPeople heeft me opnieuw weer wat nieuws geleerd en geïnspireerd. Roefeldagen…

Roefelen betekent namelijk snuffelen aan iets nieuws. Grappig woord en mijn goede vriend gaat daar in de komende periode volgens mij hele, leuke dingen mee doen! Hou vooral de website https://www.theadminpeople.nl/ in de gaten.

Een van mijn beste vrienden is partner bij BrookRose, Ivan Roos. Hij komt aan het woord in mijn tweede boek Op zoek naar je droombaan, waar hij vertelt over zijn belangrijkste droom, namelijk een goede vader te zijn, voor zijn kinderen. Op het moment van schrijven staat het bedrijf aan de vooravond van een aantal belangrijke veranderingen binnen hun organisatie. Ook inspirerend, om van nabij te mogen volgen. Klik hier à http://brookrose.nl/

Bovengenoemde verhalen hebben met elkaar gemeen, dat beide heren me een inkijk hebben gegeven in waar ze mee bezig zijn. Met iets nieuws.

Ik snuffel en laat me graag inspireren. Ook lokaal, in Woerden zelf. Ik kom graag bij Ed en Wieteke Breuren, eigenaren van het Stadshotel van Rossum, ondernemers, met een frisse kijk op zaken. Ik heb een partnership met Rina Mulder, Secrans Advies & Coaching, dit jaar alweer 25 jaar zelfstandig ondernemer, een plezierig gesprekspartner, scherp, met oog voor mens en omgeving. Samen zijn we Ondernemersacademie Het Groene Hart begonnen en laten we (beginnende) ondernemers snuffelen aan alle facetten van het ondernemen.

Woerden Werkt aan de Winkel is mijn andere bedrijf. We zitten sinds maart in het station en als je onderweg bent, is het soms prettig om even stil te staan. Om te bepalen of je wel in de goede trein zit, het juiste spoor zogezegd of überhaupt wel de goede richting bent ingeslagen.

Snuffel rond. Om jezelf te ontwikkelen, jezelf te herijken, een andere stap, een andere richting, een nieuw spoor. Roefel erop los!

Zo vroeg iemand me laatst: “Wat doen jullie daar eigenlijk?”
Mijn antwoord luidde: “Wij helpen mensen aan werk!”

En dat doen we met verschillende zzp-ers, trainers, zelfstandig loopbaanadviseurs, recruiters, stagiaires. Dat maakt ons een stuk slagvaardiger dan het UWV of een Kamer van Koophandel 🙂

Kom bij ons langs voor jouw roefeldagen! Om aan jezelf te werken, je carriere een impuls te geven of anderszins … of roefel eens op onze website https://woerdenwerktaandewinkel.nl/ en … koop dan een strippenkaart!

Tijd om te oogsten!

Zo de zomervakantie vliegt om.

Ongetwijfeld genieten de regio’s Zuid en Noord nog volop van hun welverdiende rust. Midden, de regio waar ik zelf bij hoor, mag alweer bijna aan de bak. We zijn voorbij de helft van het jaar. De langste dag van het jaar ligt achter ons. We begeven ons weer richting de herfst, de donkere dagen voor de kerst.

De vraag die voorligt, is wat gaat de tweede helft van het jaar jou en mij brengen. Het is tijd om te oogsten!

De eerste helft, januari tot juni gaat over zaaien. Ik ben met de bijbel opgevoed, mijn vader was vroeger dominee. Het verhaal in het Nieuwe Testament, de gelijkenis van de zaaier past dan ook mooi bij de eerste zes maanden.

In ons werk, vooral de afdeling Sales, in een (middel) grote organisatie, zaait waar mogelijkheden liggen, waar potentie wordt gezien, vragen worden herkend. Het is de tijd van planmatig werken, business plannen schrijven, accorderen en uitvoeren. Pitchen, presenteren, voorstellen maken, deals voorbereiden enzovoorts…

En dan… is het juli!We gaan massaal op vakantie. De een, twee weken, de ander drie, sommige genieten nog langer van de rust, de zon en de ontspanning. Hij leest een boek, zij slaapt op haar strandbedje, of ze deint mee op de golven, terwijl hij nog maar eens een biertje bestelt. Instagram, ik maak er ook schuldig aan, wordt overspoeld met de meest, zonnige kiekjes, die we maar kunnen bewerken (#nofilter). We tonen onze relaxmodus, in volle glorie, soms iets te enthousiast, want teveel ontspanning, (het hangt wel erg naar voren) willen je collega’s of medewerkers ook niet altijd zien…

Wat wordt jouw oogst? En heb je al een idee hoe jouw oogst gaat binnenhalen? Hoe werk je daarin samen met je collega’s? En beste zzp-er, wat is jouw aanpak om je inspanningen te gelde te maken?

Aan welke talenten of kwaliteiten heb jij gewerkt, de afgelopen zes maanden?
Hoe gaan jouw investeringen zich uitbetalen, terugverdienen?

Bedenk een ding wel… niet alles wat jij en ik de afgelopen periode hebben ingezaaid, is op vruchtbare bodem terecht gekomen.

Succes en ik denk graag met je mee, in jouw aanpak en strategie om je oogst binnen te halen!

Nieuwsbrief Woerden Werkt aan de Winkel

Vlak voor de zomervakantie begint, tijd om de balans op te maken!

Lees hier onze eerste nieuwsbrief van dit jaar.

Met o.a
– de samenwerking met ID College Woerden
– een spectaculaire zomeractie voor Woerdense bedrijven
– Werving en selectie nieuwe stijl

Bedenk vooral: het ontwikkelen van jezelf staat ook tijdens je vakantie niet stil.
Mocht je daarin stappen willen zetten, kom vooral dan na je vakantie langs in de winkel.

Wij gaan van 1 juli tot en met 22 juli met vakantie. Onder de radar, even resetten en ons voorbereiden op een mooie nazomer en najaar.

Enjoy the journey!

Edward